Vacsoranaptár - nyári idény 

Ez a nyár a kulináris gyökereinkhez vezet vissza minket: a felértékelődött helyi alapanyaghoz, a szabadtéri főzési metódusokhoz, a hajdani sík vidéki, folyó menti parasztkonyhák világához.
Modern olvasatban meséljük a régi örökséget: a hosszú zárva tartás utáni májusi nyitástól, szeptember közepéig tart a nyári szezon,  melyben a szezon közepétől már nemcsak déli, de erősen szegedi akcentusú degusztációs menük, csaknem hatvan fogás, 120 alapanyag, remek naturális borok, gyógyfüvek és virágvizek mutatják majd, hogy az Alföld milyen finom! 

Június 17-18-19 | 24-25-26

A NAPFORDULÓS - tűz, füst, mulatság
Kulináris varázslatok Szent-Iván havában. Hét fogás apró máglyákkal, gyógyfüves inhalálással gyömbérvízzel, de lesz kamillalikőr, füstölt marhaszegy, parázs és reszelt ikra, "pitypangkapri" és törökméz is.

Július 1-2-3 | 8-9-10
AZ ARATÓMENÜ - kazlak, babérok, barackok...
Hajnaltól estig kísérjük a kaszásokat a perzselő alföldi forróságba. Katonázunk tarisznyából, lesz kisbicska, szénás jégkrém, búzavirág és kiscipó, kaszásleves, aludttej, sült barack, sárgatúró és babérfagylalt...

Július 15-16-17 | 22-23-24
A KORTÁRS KIS PIROS - málna, rózsa, paprika
Progresszív menü szokatlan borokkal, nyitott elmére. Benne málna, kapor, sült meggy és pecsenyekacsák finom részei, faeper szorbé és kadarka, de itt lakik a Pick szalámija és a pipacsos paradicsomvíz is.
— 

Július 29-30-31 | augusztus 5-6-712-13-14
A KISVENDÉGLŐS - mangalicák, kovászok, kukoricák
Aranysárga stílusgyakorlat nosztalgiára - kovászolt uborkával, szőlőlevéllel, vajas kukoricával, velővel, panírmorzsával. Mellé madártej, akáchab, lépes méz, rizlingfröccs és zabszalma szívószál dukál.

Augusztus 19-20-21 | 26-27-28
AZ ÚJ KENYERES - sült hal, dinnye, kenyérbél
Szőke fövenyek és lusta folyamok nyár végi javai érkeznek ünnepi új kenyérrel, modern interpretációban. Lesz "keszegpillangó" és sült paprika, ikra és zölddinnye-nyalóka, siller és rácponty, füstölt tejfel és lebbencsropogós mesés piros borokkal.


E L Ő Z E T E S:

Szeptemberben nálunk, itt délen még javában a nyarat kóstolgatjuk és nem leszünk egyedül: két Szuperkollaboráció is érkezik! 
Az egyik különös kulináris bor- játszóház lesz a Lees Brothers- el, magyarország egyik legjobb és legeredetibb beavatkozásmentes-  bor értőivel, a másik pedig egy nyár végi tengervizes merülés Sipos András vendégséffel
Szeptember 2-3-4 : “A BEAVATKOZÁSMENTES” - idő, arany, energia
A természetes érés és a türelem közös és progresszív dícsérete jön válogatott, naturális borkülönlegességekkel, a Lees Brothers kincseiből, ami mellé az Alkimista nyolc tételes vacsorát illeszt a hosszú fermentálás jegyében, gasztrokívancsiaknak és haladóknak...
 

 Szeptember 9-10-11 és 16-17-18  "A SÓS VIZEStenger, füst, paprika címmel
Katkó Kriszta és
Sipos András vendégséf négykezese, messzi vizek javaira. Nagyot merítünk a sós vízből  nyolc fogás erejeig, amikor mindketten tengeri alapanyagokból dolgozunk, ám csakis helyi aromákkal és főzési technikával. Válaszolunk olyan kérdésekre: szereti-e a tőkehal a “Gyulait”, a parikás krumpli a kagylót vagy a polip a szalonnát?