Vacsoranaptár - nyári szezon

Hamarosan nagy öröm lesz újra az étteremben találkozni, az új szabályok miatt azonban a helyeink száma csökkent, így a vacsoraestjeink hamarabb megtelhetnek. A könnyebb és távlati tervezés kedvéért immár a teljes nyári szezon tematikája böngészhető, és képeslap formátumban letölthető.
Megnyitottuk a nyári asztalfoglalási időszakot, s május közepétől NYITJUK AZ ÉTTERMET is! 
Augusztus végéig nyolc degusztációs menü vár ránk, bennük a régió és Szeged a főszereplő. Érkezik a nyár kis alkímiája, a dél-alföldi javak esszenciája - a mi “nyárikonyhánk”. Isten hozott mindenkit! 


NYÁRI  kulináris szezon 

Vacsoranaptár
2021. május 20 – augusztus 28.

Ez a nyár a kulináris gyökereinkhez vezet vissza minket, a felértékelődött helyi alapanyaghoz, a szabadtéri főzési metódusokhoz, a hajdani parasztkonyhák világához. Modern olvasatban meséljük a régi örökséget: 16 héten át, nyolc szép menü, félszáz fogás, 120 alapanyag, és remek naturális borok mutatják majd, hogy az Alföld milyen finom!

Május 20-21-22 | 27-28-29
A PÜNKÖSDI - bokréták, rózsák, galambok
Hét fogásban hagyományos ünnepi utalások, még eperrel, de már galamblevessel, cirokkal, rozmaringvirággal, zöldmandulával. Lesz cseresznyés pite és rózsavizes granita is -a pünkösdi királyság jegyében.

Június 3-4-5 | 10-11-12
A NYÁRILLATÚ - kaszálók, kaptárak, fészkek...
Tányéron a nyárelő: mézontó virágok, friss széna és kecskevaj, illatos szegfűgomba, vadsóska fagylalt, ehető fészkek és szalmában füstölt tojás, rebarbara, borjú, tejpille és hársmézkaramell a szabadból...

Június 17-18-19 | 24-25-26
A NAPFORDULÓS - tűz, füst, mulatság
Kulináris varázslatok Szent-Iván havában. Hét fogás apró máglyákkal, gyógyfüves inhalálással gyömbérvízzel, de lesz kamillalikőr, füstölt marhaszegy, parázs és reszelt ikra, "pitypangkapri" és törökméz is.

Július 1-2-3 | 8-9-10
AZ ARATÓMENÜ - kazlak, babérok, barackok...
Hajnaltól estig kísérjük a kaszásokat a perzselő alföldi forróságba. Katonázunk tarisznyából, lesz kisbicska, szénás jégkrém, búzavirág és kiscipó, kaszásleves, aludttej, sült barack, sárgatúró és babérfagylalt...

Július 15-16-17 | 22-23-24
A KORTÁRS KIS PIROS - málna, rózsa, paprika
Progresszív menü szokatlan borokkal, nyitott elmére. Benne málna, kapor, sült meggy és pecsenyekacsák finom részei, faeper szorbé és kadarka, de itt lakik a Pick szalámija és a pipacsos paradicsomvíz is.
— 

Július 29-30-31 | augusztus 5-6-7
A KISVENDÉGLŐS - mangalicák, kovászok, kukoricák
Aranysárga stílusgyakorlat nosztalgiára - kovászolt uborkával, szőlőlevéllel, vajas kukoricával, velővel, panírmorzsával. Mellé madártej, akáchab, lépes méz, rizlingfröccs és zabszalma szívószál dukál.

Augusztus 19-20-21 | 26-27-28
AZ ÚJ KENYERES - sült hal, dinnye, kenyérbél
Szőke fövenyek és lusta folyamok nyár végi javai érkeznek ünnepi új kenyérrel, modern interpretációban. Lesz "keszegpillangó" és sült paprika, ikra és zölddinnye-nyalóka, siller és rácponty, füstölt tejfel és lebbencsropogós mesés piros borokkal.