KONCEPCIÓ

Az éttermet egy fontos kérdés és egy talán megtalált válasz megosztása iránti vágy hozta létre.
A kérdés az volt, képesek vagyunk-e régi kulináris kultúrára támaszkodva, 21. századi felfogásban szerethetővé tenni azt a konyhát, ami valójában közös és a miénk?
A válasz azért “talán megtalált”, mert folyamatosan keressük, az egyik legszerethetőbb gasztro-kultúrmissziós módon: főzünk, mesélünk és várjuk a reakciókat.
Valaha az Alföld és a Duna-Tisza köze adta az ország élelmiszerkészleteinek javarészét, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás és a helyi élelmiszer így számunkra nem divatot jelent, hanem szeretett, ismerős alapanyagokat, amelyeken keresztül könnyen fejezzük ki magunkat a közös kulináris identitásunk nyelvén.
Ezen dolgozunk, amikor komplex vacsoraélményeket kínálunk, amikor alapanyagot válogatunk, bort kóstolunk, fenntarthatóságra és pazarlásmentessegre törekszünk, partnereket keresünk és persze vendégeket invitálunk az Alkimista asztali mellé...

A VACSORÁINK

-Hetente három estén - csütörtökön, pénteken és szombaton - várunk vendégeket, a vacsorák este het és tíz óra között tartó egész estés programok.
-Az Alkimista degusztációs/kóstolómenüket kínál, 7-9 fogásos és 4-5 italteteles komplett sorokkal- ezekre a menükre, illetve a hozzájuk tartozó időpontokra lehet asztalt foglalni.
-A menüsorok a szezon legszebb válogatott alapanyagainak egymásra épülő összhangját mutatják, ennek a ritmusnak megfelelően két- három hetente változnak. 
-Tiszta anyagokkal, s javarészt beavatkozásmentes, naturális bio borokkal szeretünk dolgozni, Szegeden ebben egyedülálló a kínálatunk. Az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet, tea sorokkal készülünk, vegetarianus, vagy flexiterianus vengédeinknek pedig igeny szerint komplett menüt készítünk. 

PRIVATE DINING

A bizalom és a biztonság felértekelődött, így azok számára, akik éttermi élményre zárt körben vágynak, a private dining szolgáltatásunkat ajánljuk. Az étterem tökéletes helyszín kisebb baráti társágok, családok számára, különleges alkalmakra, s üzleti események diszkrét lebonyolítására. Amennyiben privát eseményéhez minket választ, tíz fős vagy a feletti foglalásához bővebb információért és egyedi ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!