KONCEPCIÓ

A műhelyek aprók, precízek, a legjobb helyeken vannak, de sohasem szem előtt...
Az Alkimista ilyen: 16 férőhelyes, professzionális kiskonyha, séf által vezetett, nem sietős vacsorákkal, Szeged szívébe rejtve. A műemléki belvárosban berendezett enteriőr tükrözi a filozófiát: régi kulináris kultúrára támaszkodva, 21. századi, nyitott felfogásban dolgozunk.
Valaha az Alföld és a Tisza adta az ország élelmiszereinek javarészét, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás számunkra szeretett, ismerős alapanyagokat jelent, amelyekkel könnyen fejezzük ki magunkat, amikor kortars, új, szabad konyhát fogalmazunk.
Az Alkimista vacsorái azok számára lehet vonzóak, akik kedvelik az interakciót, akiket érdekel, honnan jön az étel – fizikai és gasztrokulturális értelemben egyaránt, s akik úgy általában is értékelik a kulináris intelligenciát.


VACSORÁK

A jelenlegi rendkívüli helyzeten túl, normál körülmények között heti három nyitott estén, csütörtökön, pénteken és szombaton várunk vacsoravendégeket. az Alkimista a régió egyetlen, degusztációs, kóstolómenü-sorokat kínáló étterme, 7 -9 fogásos, 4-5 italtételes komplett menükkel, melyek a régióban egyedülállóan, kéthetente változnak.  Borokban Szegeden nálunk lehet natuális, beavatkozásmentes valasztékból kóstolni, s az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet, tea sorokkal készülünk. A teljes estés program a slow food és a privát étkezés hangulatát nyújtja, s este héttől tíz óráig tart. A vacsoráink  a szezon legszebb válogatott alapanyagainak egymásra épülő összhangját szeretnék mutatni, folytatásos kulináris történetekkel...

PRIVATE DINING

Amennyiben privát eseményéhez minket választ, 10 fő fölötti foglaláshoz, bővebb információért és egyedi ajánlatért keressen minket telefonon, vagy e-mailen.

+36209438186