KONCEPCIÓ

A műhelyek aprók, precízek, a legjobb helyeken vannak, de sohasem szem előtt... 

Az Alkimista ilyen: 16 férőhelyes miniétterem Szeged szívébe rejtve, professzionális régiós konyhával. A műemléki belvárosban berendezett enteriőr tükrözi a filozófiát: régi kulináris kultúrára támaszkodva, 21. századi, nyitott felfogásban dolgozunk. Hetente három estén át tatunk degusztációs vacsorákat, Katkó Kriszta séf irányításával.
Az Alkimistát a megosztás iránti vágy hozta létre: van mondanivalónk a konyhánk gyökereitől, napjainkig. Valaha az Alföld és a Tisza adta az ország élelmiszereinek javarészét, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás és a helyi élelmiszer így számunkra nem divatot jelent, hanem szeretett, ismerős alapanyagokat, amelyeken keresztül könnyen fejezzük ki magunkat a közös kulináris identitásunk nyelvén. 
 Az Alkimista egész estés vacsorái azok számára lehetnek vonzóak, akik kedvelik az interakciót, úgy áltában a kulináris intelligenciát, s akiket érdekel, honnan jön az étel – fizikai és gasztrokulturális értelemben egyaránt.


VACSORÁK

A jelenlegi rendkívüli helyzeten túl, normál körülmények között heti három nyitott estén, csütörtökön, pénteken és szombaton várunk vacsoravendégeket. Az Alkimista a régió egyetlen, degusztációs/ kóstolómenü-sorokat kínáló étterme, 7 -9 fogásos, 4-5 italtételes komplett sorokkal. A vacsoráink a szezon legszebb válogatott alapanyagainak egymásra épülő termeszetes összhangját mutatják, ennek a ritmusnak megfelelően két hetente változnak. Tiszta anyagokkal, s javarészt beavatkozásmentes, naturális bio borokkal szeretünk dolgozni, Szegeden ebben egyedülálló a kínálatunk. Az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet, tea sorokkal készülünk. A teljes estés program a slow food és a privát étkezés hangulatát nyújtja, s este héttől tíz óráig tart. 


PRIVATE DINING

Az étterem tökéletes helyszín 10-14 fős baráti társágok, családok számára, különleges alkalmakra, de üzleti események diszkrét lebonyolítására is.  Amennyiben privát eseményéhez minket választ, tíz fős vagy a feletti foglalásához bővebb információért és egyedi ajánlatért keressen minket telefonon, +36-20-943-8186  vagy az alábbi e-mailen: