KONCEPCIÓ

Az Alkimistát egy fontos kérdés és a megosztás iránti vágy hozta létre.
Vajon képesek vagyunk-e eldugott helyen, régi kulináris kultúrára támaszkodva, 21. századi felfogásban szerethetővé tenni azt a konyhát, ami valójában mindannyiunké? A választ minden vacsorán keressük, s amit találunk, szeretnénk önökkel megosztani.  Ebben a vendéglátásban hiszünk.
Valaha az Alföld és a Duna-Tisza köze adta az ország élelmiszerkészleteinek javát, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás és a helyi élelmiszer így számunkra nem divatot jelent, hanem szeretett, ismerős alapanyagokat, amelyeken keresztül könnyen fejezzük ki magunkat a közös kulináris identitásunk nyelvén. Gyakran merítünk a magyar parasztkonyha hagyományaiból, használunk többszáz éves receptúrákat, s keressük azokat a szokásokat,  amelyek értékesek és átmenthetők a 21. századi környezetbe. Az Alkimista régi emlékek mai interpretációja. 
Ebből adódik a koncepciónk másik lényeges eleme a személyes jelleg, a történetmesélés, hivatkozás régi és új kulináris munkákra, ezért a vacsoraestjeinket a séf vezeti.
Azzal, hogy a vendégeink előre terveznek, előzetesen foglalnak és megérkeznek a vacsorákra, hozzásegítenek minket a folytatásos történetek összekapcsolása mellett a tiszta, fenntartható, pazarlásmentes működéshez. 

A VACSORÁINK

Hetente három estén - csütörtökön, pénteken és szombaton - várunk vendégeket, a vacsorák este hét és tíz óra között tartó, egész estés programok. Ezeken az estéken túl, private dining szolgáltatást, más napokon és egyedi időpontokban is örömmel vállalunk. 
Az Alkimista degusztációs/kóstolómenüket kínál: mindig 7-9 fogásos és 4-5 italtételes komplett sorokat- ezekre a menükre, illetve a hozzájuk tartozó időpontokra lehet asztalt foglalni- itt a honlapon, elektronikus úton.
 A menüsorok az adott szezon legszebb alapanyagait mutatják, így két- három hetente teljes egészében változnak, ebben országosan is egyedülálló az Alkimista. 
 Tiszta anyagokkal, javarészt beavatkozásmentes, naturális bio borokkal szeretünk dolgozni. Az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet és tea sorokkal készülünk, vegetarianus, vagy flexiterianus vengédeinknek pedig igény szerint komplett menüt készítünk. 

PRIVATE DINING

Azok számára, akik éttermi élményre zárt körben, saját asztaltársaságukkal vágynak, a private dining egyedi, kompakt élményét ajánljuk, s akár vacsorázni, estebédre, vagy ebédre is várjuk önöket. A nyolc fős, vagy a feletti létszámú foglalásokat ekként kezeljük, így érdemes tervezniük. Az étterem tökéletes és diszkrét helyszín kisebb baráti társágok, családok számára, különleges alkalmakra, üzleti találkozók lebonyolítására. Amennyiben privát eseményéhez minket választ, bővebb információért és egyedi ajánlatért, vegye fel velünk a kapcsolatot!