KONCEPCIÓ

Az éttermet egy fontos kérdés és a megosztás iránti vágy hozta létre.
Vajon képesek vagyunk-e egy eldugott helyen, nagyon régi kulináris kultúrára támaszkodva, 21. századi felfogásban szerethetővé tenni azt a konyhát, ami valójában közös és a miénk? A választ minden vacsorán keressük, s amit találunk, szeretnénk önökkel megosztani. Ebben a vendéglátásban hiszünk. 
Valaha az Alföld és a Duna-Tisza köze adta az ország élelmiszerkészleteinek javarészét, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás és a helyi élelmiszer így számunkra nem divatot jelent, hanem szeretett, ismerős alapanyagokat, amelyeken keresztül könnyen fejezzük ki magunkat a közös kulináris identitásunk nyelvén.
A koncepciónk egyik lényeges eleme a történetmesélés, a másik pedig az alapanyag védelme. Azzal, hogy a vendégeink előre terveznek és előzetesen foglalnak,  hozzásegítenek minket a fenntartható, pazarlásmentes, alapanyagot tisztelő, optimális működéshez. 

A VACSORÁINK

Hetente három estén - csütörtökön, pénteken és szombaton - várunk vendegeket, a vacsorák este hét és tíz óra között tartó egész estés programok.
Az Alkimista degusztációs/kóstolómenüket kínál: mindig 7-9 fogásos és 4-5 italteteles komplett sorokat- ezekre a menükre, illetve a hozzájuk tartozó időpontokra lehet asztalt foglalni- itt a honlapon, elektronikus úton.
 A menüsorok az adott szezon legszebb, válogatott alapanyagait mutatják, így két- három hetente változnak. 
 Tiszta anyagokkal, s javarészt beavatkozásmentes, naturális bio borokkal szeretünk dolgozni, Szegeden ebben egyedülálló a kínálatunk. Az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet, tea sorokkal készülünk, vegetarianus, vagy flexiterianus vengédeinknek pedig igény szerint komplett menüt készítünk. 

PRIVATE DINING

A bizalom és a biztonság felértekelődött, így azok számára, akik éttermi élményre zárt körben vágynak, a private dining szolgáltatásunkat ajánljuk. Az étterem tökéletes helyszín kisebb baráti társágok, családok számára, különleges alkalmakra, s üzleti események diszkrét lebonyolítására. Amennyiben privát eseményéhez minket választ, tíz fős vagy a feletti foglalásához bővebb információért és egyedi ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!