VACSORÁK

Minden héten két nyitott estén, csütörtökön és pénteken várunk vacsoravendégeket, az adott időponthoz tartozó menüsorral. A vacsoramenük 7 tételes degusztaciós sorok, melyek kéthetente változnak, az évszaknak megfelelően. Az aktuális menük és az időpontok hozzáférhetők a honlapon, a facebook oldalunkon események címszó alatt, s elektronikus hírlevélben.
A vacsoraesetek limitált létszámú események, egy estére maximum 16 fő számára tudunk kényelmes helyet biztosítani. A szabad asztalokat a foglalás sorrendjében töltjük fel.

A slow food jegyében egész estére kínálunk programot s ezek az esték nem rövidek: 19 órai érkezésre számítunk, s rendszerint 22 óra körül végzünk.

Aki hozzánk tervezi érkezését vagy privát eseményét, kérjük legalább két-három héttel az esemény előtt foglaljon asztalt, vagy lépjen velünk kapcsolatba.

PRIVATE DINING

10 fő feletti asztalfoglalási igényét, családi, baráti, üzleti eseményeit private dining szolgáltatásként kezeljük. Egyedi ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.


MENÜ

Február 20-21-22 és 27-28-29. 
Fehér menü – a farsang kis alkímiája


FOGLALÁS TELEFONON VAGY E-MAILEN

katko.krisztina@gmail.com


VACSORANAPTÁR

A tél kis alkímiája

ropogástól olvadásig • Vacsoranaptár 2020 január 16 – február 28. 

Markáns ízek, régi népszokások s a sík vidék mozdulatlansága inspirálta a télutó négy menüsorát. Modern mangalicatorral nyitjuk az új évet, majd Téli Rege 1-2 címmel öreg, rusztikus kulináris mesét főzünk a hideg alföldi éléskamrák kincseiből. Február végén farsangolunk, a telet a fátyolszerű Fehér menüvel búcsúztatjuk, amikor hószínbe öltöztetünk minden tányért és alapanyagot...

Vacsoranaptár
2020 télutó

Január 16-17-18
Kortárs magyar disznótor - nehéz tételekre, könnyedén

Modern mangalicator Kurucz Attila vendégséffel, aki készít kis katonákat, szorosra préselt fejhúst, házi mustárt és tepertős nudlit is! Lesz "pálinkás jó reggelt!", orjaleves, karaj, birsalma, köménydzsúz és káposztafröccs!


Január 23-24-25 | 30-31-01
Téli Rege 1.: Cider, füst, alma

Kulináris mese a száraz tüzelő és a tele kamra értékéről. A menü utazás kintről befelé, a befagyott tavaktól a kandallótűzig, jéggel és apró tüzekkel, sok almával és jó cider-el. Szalonna, füstölt harcsa, gyógyfüves inhalálás, méz, csipkelekvár és fenyő adja a mese valódi elemeit.


Február 6-7-8 | 13-14-15
Téli rege 2.: Furmint, füst, torma

Folytatódik, kontrasztosabbá válik a téli történet. A menüt egyszerre járja át a hideg és a meleg, a könnyű almafüst és az erőteljes torma. Lesz forró házikenyér és fagyos szalonna, mustárfagylalt és füstölt kacsamáj, aszalt almás tea és ikrás pirítós, virágpor és "madáretető"- mindez szép furmintokkal.

Február 20-21-22 | 27-28-29
Fehér menü- a farsang kis alkímiája 

A legszebb világos tónusú alapanyagokkal búcsúztatjuk a telet. A könnyed menüben pezsgő, sok buborék, szarvasgombás vaj, mandulatejdzsem, süllő, jeruzsálemi articsóka, füstölt tejhab illusztrálja majd a télutó kis alkímiáját, azaz a differenciálatlan anyag szépségét...


FOGLALÁS TELEFONON VAGY E-MAILEN

katko.krisztina@gmail.com

KAPCSOLAT

ALKIMISTA Kulináris Műhely

Bejárat a Kelemen u. 2.
(ALKIMISTA 10)

+36209438186

katko.krisztina@gmail.com

Instagram