2023 őszi vacsoraszezon

Szeptember 14. – November 25.


TENGER, FÜST, PAPRIKA…
Szeptember  14-15-16 | 21-22-23.
Még egy kis nyár, még egy kis tenger: merítünk egy nagyot a sós vízből, és más távoli javakból, majd ismerős alföldi főzési technikával készítjük el. A játék arról szól, vajon az alapanyag vagy a főzés metódusa adja inkább a kulináris komfort érzését. Jó válaszok jönnek olyan kérdésekre , barátja-e az alga a paprikának, a siller az uszonynak, s szereti-e a süllő a "Gyulait"…


KÖRTE, KACSA, KAMILLA
Szeptember  28-29-30 | október 5-6-7.
 
Érkezik a lassuló idő nyár végi meséje: tányérokon és poharakban a spontán érés koncentrált ízei - mézaranyban. Lesz kacsamáj, vajalja, és sötét " kacsatea", füstölt harcsa, dohányméz, szegfűgomba, szikkasztott körte, kamillatea, körtepálinka, égetett méz és juhtejfagylalt, az új trendek, de régi technikák jegyében. A sort szép karakterű originális narancsborok kísérik. 


SZŐLŐ, SZILVA, TEA, FÜST
Október  12-13-14 | 19-20-21 26-27-28.
 
Mélyül a tónus, rövidebbek a nappalok: szemlézzük az elcsendesedő szőlőskertek és gyümölcsligetek javait. Érkeznek a szezon első vörös tételei -húsban, borban, mustban. A tányérokon gallyak, diók, teán füstölt hal, boróka, fürj, szarvasgomba, töppedt kékszőlő, aszalt szilva, barnavajas kalács és teafagylalt, a poharakban pedig jóféle kékfrankosok és más, természethű folyékonyak mutatják, milyen finom az ősz. 

Menü hamarosan…./menu coming soon…! 

 


TOLLAK, SZÁRNYAK, ÚJBOROK- Márton és barátai
November  2-3-4 | 9-10-11.
 
Vízi szárnyasok vidám kulináris parádéja jön a mezőgazdasági munkák lezárása, az éves számvetés idején, a mulatságok és lacipecsenyézők kínálatának modern átiratával. Lesz hideg libazsírhab és meleg káposztás kenyér, pecsenyelé, füstölt madártojás, gersli, narancsos kacsakolbász, tepertő, karamell és ropogós új borok.

Menü hamarosan ....

 


VAD, FÜST, HAMU az utolsó őszi séta a határban...

November  16-17-18 | 23-24-25.
Tányérokon minden, ami még a szabad természetből frissen begyűjthető. Mély tónusú menü, mohán, avaron… Jön a gyógyfüvek füste, sült szalonna és nyúlpástétom, kacsamájszósz és őz, vackor, vadgomba és sok gesztenye, a nyolc tételes késő őszi menüben. 

Menü hamarosan ....