2025 Téli Szezon
2025 január- március
Alma, cider, torma, füst – Téli rege
Január 23-24-25 | 30-31. és február 1.
Puritán kulináris mese érkezik, a száraz tüzelő és a tele kamra valahai értékéről. Ebben a menüben a téli Alföld spájzainak kincseit soroljuk degusztációvá. Radikálisan csökkentett alapanyag-felhozatallal, megtartott, tradicionális főzési technikákkal és maximalizált konyhai variabilitással várjuk a januárt.
Farsang, furmint, fánk – Tél végi pasztorál
Február 6-7-8 | 13-14-15 | 20-21-22 | 27-28. és március 1.
Búcsúzó és érkező alapanyagoké a kontrasztos február. Öreg diók, homokba vermelt gyökerek, a most születő kisbárányok, tejillatú puha bundák és gyógynövények tisztító füstje inspirálta ezt a sort.
A téli tennivalók közepette itt a mulatságok, a furmintok, a fánk és a forralt fűszeres traminik idénye. Rejtett kincsekkel várunk mindenkit, aki ebben a hangulatban velünk búcsúztatná a telet.
Gyökerek, friss savak, pikkelyek – A böjti menü
Március 6-7-8 | 13-14-15 | 20-21-22 | 27-28-29.
Az évszakhatárok a legizgalmasabb időszakok a konyhánkban: pár hétig még ott laknak az előző idény tartalékai, de hordozzák az új szezon minden ígéretét! Márciust a húsmentes böjti menüvel várjuk: ebben a degusztációban semminek nincs lába, de van új hajtása, gyökere, gumója, friss sava. Ellenállhatatlan nedves föld illata, és vágyunk a zöldre. A böjti menü nálunk nem a lemondásról, hanem a tavaszelő gazdag ízű kis alkímiájáról szól…
Menü hamarosan