Kedves Vendégeink!
Megnyitottuk a 2023-as TAVASZI KULINÁRIS IDÉNY foglalási felületeit. Az estek tematikája itt és a “VACSORANAPTÁR” menüpont alatt is böngészhető vagy letölthető. Részletes tavaszi menülapokkal hamarosan jelentkezünk! Töltsék nálunk, velünk, az új évet is!  


Farsang, furmint, fánk – Télbúcsúztató pasztorál
Február 9-10-11  |  16-17-18  |  23-24-25.

A február ugyan még jegesen csikorog, de ez az első langyos napsugarak és a böjt előtti nagy evések idénye. Pásztorénekeké és harsány télbúcsúztatató mulatságok kontrasztjáé volt valaha a hónap, mi ezt interpretáljuk. A menü a csendben születő bárányoké, a vidám maskarásoké, s a sorban szalagos fánk éppúgy lesz, mint barna dióleves, füstölt tejpille, juhtúrós galuska, szalonnaszorbé és a kedvenc bio- furmintjaink.


2023  tavaszi szezon  

március 2- május 27. 

Gyökerek, friss savak, sült halak A böjti menü
Március  2-3-4  |  9-10-11  |  15-16-17

A vegetáriánusok örömére is érkezik a találékony böjti menü. Mutatjuk a zöldségek és gyökerek lassú füsttel, lánggal, pirítással koncentrált ízeit, jönnek a szép halak és növényi steak-ek, a hús nélkül is gazdag degusztációban. A menü tradicionális technikákkal készül, a sort, friss hajtások, ropogós savak, finom teák és gyógyfüvek tinktúrái kisérik.


Rügyek, sarjak, madárfütty – A tavaszi kertek menüje
Március  23-24-25  |  30-31 – április 01.

Teszünk egy sétát a zöldülő kiskertekben, s tányérra kerül minden, ami most igyekszik a fény felé: lesz gyógyfüves ehető föld, a gyümölcsöst védő meleg gallyfüst és az azon készült madártojás. Mutatjuk a spenót, a pisztácia, a kel és a friss tárkony legszebb arcát, készítünk petrezselyemlevest kamillahabbal, s a menü végén kis kerti munka is lesz egy tenyérnyi üvegházban...


Bárányok, fészkek, koszorúk - húsvét havának menüje
Április  6-7-8  |  13-14-15  |  20-21-22  |  27-28-29.

Harsogó zöldek, apró, ehető fészkek, csalánkoszorúk, zamatos turbolya, ibolyák, tulipánsaláta, új vadgombák és bárányok finom részei adják a húsvéti menü gerincét. Mutatunk még illatos zöldmorzsát és karalábészirmot, cseresznyevirág-havat, de lesz tojásos galuska salátaszívvel - mindez a védőkörök varázsában, koszorúkba rendezve, 9 tételben.


Spárgák, eprek, bodzavirágok - az első termések menüje
Május  4-5-6  |  11-12-13  |  18-19-20.

Május jön, csupa boldogító közhellyel, mint napfény, bodzafelhők és zöld piknikek. Nálunk a kulináris rímek hava: kilenc fogásban könnyed gasztropoézis jön a szerethető új alapanyagokra. A menü mellé naturális borok és lassú préslevek egyedi sora, csakis az Alkimistánál...


Bokréták, szirmok, galambok - a pünkösdi menü
Május  25-26-27.

A pünkösd évszakhatár és ünnep, s minden ilyen fordulónak megvannak a hajdani szokásai: a zöld ágak törésének, az első csonthéjas termések szüretjének idején járunk, de ilyenkor rántjuk az első fiatal csibéket és választunk pünkösdi királyt is. Kiváltságokról, szimbólumokról, cseresznyékről, gyógyító galamblevesről és rozmaringos bokrétáról mesélünk, kilenc fogásban. Hagyományos ünnepi utalások mai interpretációja érkezik.