2024 tavasz-nyárelő
vacsoraszezon
2024 március 3. -június 29.
Rügyek, szirmok, madárfütty – A kiskertek zöld menüje
Március 14-15-16 | 21-22-23 | 28-29-30.
Teszünk egy sétát az igyekvő energiák között: ez a menü az új zöldeké, a gyümölcsösöket óvó gallyfüsté és a nedves föld illatáé. Friss barázdák, kelő magvak, madarak és talált tojások, apró szerszámok, a folytatódó főzelék-rehabilitációs program, majd némi üvegházas kerti munka adja össze a szezon kis alkímiáját. Aki ilyenkor csak a kertben érzi jól magát, esténként ide várjuk!
Bárányok, fészkek, koszorúk – Húsvét havának menüje
Április 4-5-6 | 11-12-13 | 18-19-20 | 25-26-27.
Harsogó zöldek, ehető fészkek, csalánkoszorúk, zamatos turbolya, új vadgombák és bárányok finom részei adják a húsvéti menü gerincét. Mutatunk még illatos zöldmorzsát és karalábészirmot, cseresznyevirág havat, de lesz tojásos galuska salátaszívvel - mindez a védőkörök ölelésében, kerek koszorúkba rendezve. A menüt zöld dzsúzok, ropogós rizlingek és virágos sauvignon blanc-ok kísérik.
menü hamarosan!
Spárgák, eprek, bodzavirágok – Az első földi termések menüje
Május 2-3-4 | 11-12-13 | 18-19-20 | 25-26-27.
Május a földből kelők és virágot hozók idénye, csupa boldogító közhellyel, mint napfény, bodzafelhők és zöld piknikek. Nálunk hagyományosan a kulináris rímek hava: nyolc tételben könnyed gasztropoézis jön, a gyorsan múló tavaszi alapanyagokra. A menü mellé friss naturális és bioborok egyedi sora, csakis az Alkimistánál
menü hamarosan!
Cseresznyék, hársak, zöldmandulák – A fán termett újak menüje
Május 30-31, Június 1 | 6-7-8.
Újpiros ropogást hoz a tavasz vége, mellé pecsenyekacsák finom részeit, könnyű kadarkákat, rózsaszín buborékokat, édes karalábékat, fanyar rebarbarát, mandulát és cseresznyés tejpitét teszünk az asztalra. A piroshó is ilyenkor esik!
menü hamarosan!
Kaszálók, kaptárak, szentjánosbogarak – A nyárillatú mezők menüje
Június 13-14-15 | 20-21-22 | 27-28-29.
Kerti füvek, vadvirágok, zöldbarack, újkrumpli, borjú, szegfűgomba, kapor, aludttej, kukorica, egresmártás és vajas-mézes kenyér adják a válogatás gerincét. Ez a menü olyan, mint feküdni a gazdag, virágzó réten, nézni az Alföld felett úszó felhőket, aztán mezítláb nekilódulni a nyárnak. A boldog semmittevés és a korlátlan vidéki bolyongások idézete jön Szent Iván havában, a nyári napforduló idején.
menü hamarosan!