2024 őszi vacsorák
október – november
Körte, kacsa, kamilla – őszi kistanulmány sárgákra
Október 10-11-12 | 17-18-19.
Érkezik a lassuló idő első őszi meséje: tányérokon és poharakban a spontán érés koncentrált ízei. Lesz kacsamáj és sötét pisztrángleves, kovász , sajt és mezei gomba, szikkasztott körte, kamillás széna, gyömbérshot, juhtejfagylalt, égetett méz az új trendek de ősi technikák jegyében.
Szőlő, szilva, tea, füst – őszi kistanulmány bordókra
Október 24-25-26 | 31 és november 1-2.
Érkeznek a szezon első vörös tételei húsban, borban, mustban. A tányérokon a kertek őszi javai: gallyak, diók, borókás sült szalonna, "kacsatea" szarvasgomba, töppedt kékszőlő, barnavajas fűszeres kalács és a szilvás füstfagylalt. A poharakban jóféle kékfrankosok és más, természethű folyékonyak.
Tollak, szárnyak, újborok – Márton napi bemelegítés
November 7-8-9.
Kulináris parádé jön a mezőgazdasági munkák lezárása, az éves számvetés idején, a háziszárnyasok kedvenc eledeleivel és a lacipecsenyézők kínálatának modern átiratával. Lesz hideg libazsírhab és meleg káposztás kenyér, töltött nyak és pecsenyelé, füst és gersli, narancsos kacsakolbász, csalamádé, tepertő és levendulás puliszka.
menü hamarosan...
Vad, füst, hamu – az utolsó őszi séta a határban...
November 14-15-16 | 21-22-23 | 28-29-30.
Tányérokon minden, ami még a szabad természetből frissen begyűjthető. Mély tónusú menü, mohán, avaron… Jön a gyógyfüvek füstje, sült nyúlpástétom, kacsamájszósz és őzgerinc, vackor, vadgomba és sok gesztenye.
menü hamarosan...