2024 nyári vacsoraszezon

2024 június 13. -szeptember 28.


Babérok, szalmakazlak, barackok – Az "aratómenü"

Július  5-6 | 11-12-13 | 18-19-20 | 25-26-27.

A perzselő alföldi forróság embert próbáló munkája előtt minden júliusban tisztelgünk, amikor az aratók hajdani menüjéből főzünk modern sort. Mesélünk kis magyar bicskakultúráról, a tarisznya jelentőségéről, lesz édes kukorica, parazsas puliszka, búzavirág és meleg kiscipó, szalonna és kaszásleves, fehér töltött káposzta, aludttej, vászonbatyu, sült barack, sárgatúró és egy kis babérfagylalt is. A poharakban friss dzsúzok, korhű borok, s szegedi víz az Anna-kútról. Saját bicskát hozni ér!


Málna, rózsa, paprika – A kortárs kis piros

Augusztus  1-2-3 | 8-9-10 | 15-16-17.

Progresszív kistanulmány jön nyolc fogásban, regionális javakból, öreg technikákkal, de szokatlan variációkkal, nyitott elmére - mert minket a piros összeköt. Hideglecsó, töltött paprika, füst, kecskesajt és sok málna, paradicsomfagyi, tepertő, és borjúpaprikás a sorban, s most kérdések sora a konyhából a vendéghez - kinek mit jelent a magyar konyha, s vajon az alapanyag, vagy a főzés metódusa és a fogyasztas körülményei adják inkább a kulináris komfortot? A poharakban, új siller, kékfrankos és kadarka és más pirosak.

Menü hamarosan ...


Mangalicák, palacsinták, kovászok – A nyárbúcsúztató "kisvendéglős"

Szeptember  5-6-7 | 12-13-14 | 19-20-21 | 26-27-28.

Stílusgyakorlat nosztalgiára, avagy mit kezd a modern szerzői konyha a valahai nyári kisvendéglők kedvenceivel? Nyárzáró full "comfortfood" érkezik zabszalma szívószállal, préselt fejhússal, kovászolt uborkával, szőlőlevéllel, lépesmézzel, túrós palacsintával és kalácsmorzsában rántott mangalicatarjával… A poharakban az új régiek: rizling- és kamillafröccs, sárgamuskotály, hárslevelű és természethű tramini tolja a hangulatot.

Menü hamarosan ...