2024 őszi vacsorák

 október – november


Körte, kacsa, kamilla – őszi kistanulmány sárgákra

Október  10-11-12  |  17-18-19.

Érkezik a lassuló idő első őszi meséje: tányérokon és poharakban a spontán érés koncentrált ízei. Lesz kacsamáj és sötét pisztrángleves, kovász , sajt és mezei gomba, szikkasztott körte, kamillás széna, gyömbérshot, juhtejfagylalt, égetett méz az új trendek de ősi technikák jegyében.


Szőlő, szilva, tea, füst – őszi kistanulmány bordókra

Október  24-25-26  |  31 és november 1-2.

Érkeznek a szezon első vörös tételei húsban, borban, mustban. A tányérokon a kertek őszi javai: gallyak, diók, borókás sült szalonna, "kacsatea" szarvasgomba, töppedt kékszőlő, barnavajas fűszeres kalács és a szilvás füstfagylalt. A poharakban jóféle kékfrankosok és más, természethű folyékonyak.


Tollak, szárnyak, újborok – Márton napi bemelegítés

November  7-8-9.

Kulináris parádé jön a mezőgazdasági munkák lezárása, az éves számvetés idején, a háziszárnyasok kedvenc eledeleivel és a lacipecsenyézők kínálatának modern átiratával. Lesz hideg libazsírhab és meleg káposztás kenyér, töltött nyak és pecsenyelé, füst és gersli, narancsos kacsakolbász, csalamádé, tepertő és levendulás puliszka.

menü hamarosan...


Vad, füst, hamu – az utolsó őszi séta a határban...

November  14-15-16 | 21-22-23 | 28-29-30.

Tányérokon minden, ami még a szabad természetből frissen begyűjthető. Mély tónusú menü, mohán, avaron… Jön a gyógyfüvek füstje, sült nyúlpástétom, kacsamájszósz és őzgerinc, vackor, vadgomba és sok gesztenye.

menü hamarosan...