MENÜK | FOGLALÁS

Megnyitottuk a nyári foglalási idényt, májustól augusztusig öt, egymást követő komplett menüsorral fogadjuk a szezont. 
A foglalás előtt, kérjük olvassák el a hasznos tudnivalókat is! Üdvözlet a világunkban! 


Május  11-12-13-14  |  18-19-20-21
Spárgák, eprek, bodzavirágok…
 
A hónap az első földi termések és virágok idénye, nálunk a kulináris rímek hava: a hónaphoz illő könnyed gasztropoézis jön, nyolc fogásban, eperkeretben, bodzával,  borjúval és a szezonkedvenc spárgával. Részletes menükártya alább nyílik…


A “PÜNKÖSDI” menü :
május 26-27-28 | június 2-3-4.
Bokréták, rózsák, galambok

Évszakhatár az ünnep, a friss tavasz és a forró, termő nyár között. Szezonnyitó jön, cseresznyére, rebarbarára, füstre és tejpitére… Hagyományos ünnepi utalások kortárs interpretációja, a pünkösdi királyság jegyében. 


A “NYÁRILLATÚ” — június 9-10-11 | 16-17-18 | 23-24-25.
Kaszálók, kaptárak, fészkek
Itt a boldog semmittevés menüje, tányérokon a délvidéki nyárelő! Ebben a menüben mézontó virágok, friss széna, kajmak, kamilla, illatos szegfűgomba, borjú, egresmártás és a hársmézes vajas kenyér kis alkímiája. A nyári napfordulót ragyogó narancsborok, üde pet-natok, hűs herbateák kísérik.

részletes menükártya hamarosan! 


AZ "ARATÓMENÜ" — június 30, július 1-2 |  7-8-9 | 14-15-16.
Kazlak, babérok, barackok
 
A perzselő alföldi forróság hajdan embert próbáló munkája előtt tisztelgünk, amikor a kaszások régi napi menüjéből főzünk modern sort. Mesélünk kis magyar bicskakultúráról, a tarisznya jelentőségéről, lesz zölddinnye-nyalóka, édes kukorica, parazsas puliszka, búzavirág és kiscipó…  A poharakban friss dzsúzok, érdekes, korhű borok, s szegedi víz az Anna-kútról. Saját bicskát hozni most ér! 

részletes menükártya hamarosan…


A “KORTÁRS KIS PIROS”  — július 28-29-30 | augusztus 4-5-6 | 11-12-13 | 18-19-20.
Föld, víz, tűz, levegő – minket a piros összeköt...
Progresszív kulináris kistanulmány érkezik, nyolc fogásban, regionális nyári javakból, öreg technikákkal, de szokatlan variációkkal, régi-új borokkal, nyitott elmére. Elrugaszkodunk néhány kötöttségtől, amikor tíz ismerős helyi alapanyag és négy elem -a föld, a tűz, a levegő és a víz - egymáshoz való, mutatós viszonya érkezik. A játékos sorban málna, sült meggy, paprika, rózsa, faeper, harcsa, kecskesajt, mangalica és pecsenyekacsák finom részei, natúr kékfrankosok és nem konvencionális kadarkák váltják egymást. Ebben a menüben lakik még a tarhonya, a lebbencs, Pick szalámija, a paradicsomvíz, a "hiperlecsó", a füst és a dinnye is-  a biztonságos "comfort food" nélkül. 

részletes menükártya hamarosan…