2024 tavasz-nyárelő
vacsoraszezon

2024 március 3. -június 29.


Bárányok, fészkek, koszorúk – Húsvét havának menüje

Április 4-5-6 | 11-12-13 | 18-19-20 | 25-26-27.

Harsogó zöldek, ehető fészkek, csalánkoszorúk, zamatos turbolya, új vadgombák és bárányok finom részei adják a húsvéti menü gerincét. Mutatunk még illatos zöldmorzsát és karalábészirmot, cseresznyevirág havat, de lesz tojásos galuska salátaszívvel - mindez a védőkörök ölelésében, kerek koszorúkba rendezve. A menüt zöld dzsúzok, ropogós rizlingek és virágos sauvignon blanc-ok kísérik.


Spárgák, eprek, bodzavirágok – Az első földi termések menüje

Május  2-3-4 | 9-10-11 | 16-17-18| 23-24-25.

Május a földből kelők és virágot hozók idénye, csupa boldogító közhellyel, mint napfény, bodzafelhők és zöld piknikek. Nálunk hagyományosan a kulináris rímek hava: nyolc tételben könnyed gasztropoézis jön, a gyorsan múló tavaszi alapanyagokra. A menü mellé friss naturális és bioborok egyedi sora, csakis az Alkimistánál

menü hamarosan! 


Cseresznyék, hársak, zöldmandulák – A fán termett újak menüje

Május  30-31, Június 1 | 6-7-8.

Újpiros ropogást hoz a tavasz vége, mellé pecsenyekacsák finom részeit, könnyű kadarkákat, rózsaszín buborékokat, édes karalábékat, fanyar rebarbarát, mandulát és cseresznyés tejpitét teszünk az asztalra. A piroshó is ilyenkor esik!

menü hamarosan!


Kaszálók, kaptárak, szentjánosbogarak – A nyárillatú mezők menüje

Június  13-14-15 | 20-21-22 | 27-28-29.

Kerti füvek, vadvirágok, zöldbarack, újkrumpli, borjú, szegfűgomba, kapor, aludttej, kukorica, egresmártás és vajas-mézes kenyér adják a válogatás gerincét. Ez a menü olyan, mint feküdni a gazdag, virágzó réten, nézni az Alföld felett úszó felhőket, aztán mezítláb nekilódulni a nyárnak. A boldog semmittevés és a korlátlan vidéki bolyongások idézete jön Szent Iván havában, a nyári napforduló idején.

menü hamarosan!