Kedves Vendégeink!
Előttünk a teljes NYÁR, megnyitottuk a szezon foglalási idényét! Augusztus 19-ig öt nagy degusztációs menü mutatja az alföldi nyár legszebb alapanyagait. A vacsorák tematikája itt és a “VACSORANAPTÁR” menüpont alatt is böngészhető, töltsék velünk a nyári estéket!2023 nyári szezon
Június 1. – Augusztus 19.
A NYÁRILLATÚ MENÜ • Kaszálók, kaptárak, fészkek
Június 1-2-3 | 8-9-10 | 15-16-17.
Itt a boldog semmittevés menüje, benne a szabad nyár ígéretével. Tányérokon a délvidéki vakáció: mézontó virágok, friss széna és kajmak, tökfőzelék-rehabilitáció, sziki kamilla, illatos szegfűgomba, rebarbara, borjú, egresmártás, szalmakrumpli, méhviasz és a hársmézes vajas kenyér kis alkímiája. A menü mellé friss pet-natok, biodinamikus rizlingek, zöldveltelinik és erjesztett rebarbara-lé dukál.
Június 22-23-24.
Különös esték Szent-Iván havában, a leghosszabb nappalokra… Az alkimista meglepetésmenüje, kulináris varázslatokra: aromás füsttel, virágvíz- szorbéval, füstölt harcsanyárssal, és a szabad téri esti mulatságok ételeivel. A nyári napfordulót ragyogó narancsborok, üde pet-natok, hűs herbateák és gyógyfüves tinktúrák kísérik.
AZ ARATÓMENÜ • Kazlak, babérok, barackok
Június 29-30, Július 1. | Július 6-7-8 | 13-14-15.
A perzselő alföldi forróság embert próbáló munkája előtt minden júliusban tisztelgünk, amikor az aratómunkások hajdani menüjéből főzünk modern sort. Mesélünk kis magyar bicskakultúráról, a tarisznya jelentőségéről, lesz zölddinnye, édes kukorica, parazsas puliszka, búzavirág és meleg kiscipó, szalonna és kaszásleves, fehér töltött káposzta, aludttej, vászonbatyu, sült barack, sárgatúró és egy kis babérfagylalt is. A poharakban friss dzsúzok, korhű borok, s szegedi víz az Anna-kútról. Saját bicskát hozni ér!
A KORTÁRS KIS PIROS • Málna, rózsa, paprika
Július 20-20-22 | 27-28-29 | Augusztus 3-4-5.
Progresszív kulináris kistanulmány nyolc fogásban, regionális, piros nyári javakból, öreg technikákkal, de szokatlan variációkkal, régi-új borokkal, nyitott elmére - mert minket a piros összeköt. Dekonstruálható-e a lecsó, hogy "kell" kinéznie egy borjúpaprikásnak, szereti-e a harcsa a málnaecetet, s milyen, ha piros hó esik. A játékos sorban málna, sült meggy, paprika, rózsa, faeper, harcsa, kecskesajt, natúr kékfrankosok, és nem konvencionális kadarkák. Ebben a menüben lakik még a lebbencsropogós és Pick Márk szalámija is.
A KISVENDÉGLŐS NYÁRZÁRÓ • Mangalicák, palacsinták, kovászok
Augusztus 10-11-12 | 17-18-19.
Stílusgyakorlat nosztalgiára, avagy mit kezd a fine dining a magyar konyha nyári kisvendéglős kedvenceivel, a "hortobágyival", a kovászolt uborkával, a jeges, savanyú szőlőlevéllel, a meleg vajas kukoricával, lépes mézzel és rizlingfröccsel, tarjával és panírmorzsával, madártejjel, akáchabbal és a zabszalma szívószállal?