VACSORANAPTÁR
2025 Nyár
Az idei nyár újra a kulináris emlékekhez vezet vissza minket: a felértékelődött helyi alapanyaghoz, a sík folyóvidék főzési metódusaihoz, a vakáció felhőtlen ígéretéhez, a forró aratáshoz, a málnaszörpök, szalámivégek, paprikás halak, homokos fövenyek és mézes kenyerek világához. Modern olvasatban idézzük a régi nyarak örökségét, új keretet kap mindaz, ami összeköt, s a régió szoros ölelésében mutatjuk, hogy az Alföld milyen finom!
A gyorsan változó alapanyagokat mikro-szezonális konyhával, a táj természetes boraival és házi főzeteivel, virágvizekkel, szirompermetekkel, a szabadtéri főzést imitáló gyógynövényes füsttel követjük. Hat nagy menüben közel félszáz fogást, termelők sajtjait, gyümölcsösök javait, kertek legszebbjeit, borászok palackjait prezentáljuk, fejet hajtva a kétkezi munka előtt.
