VACSORANAPTÁR

2025-26- Tél

A szezon kis alkímiája- jégvirágtól hóvirágig

Ez a kedvenc évszakunk: kint ropog a fagy, bent ég a tűz, sötétek a délutánok és forrók a levesek.

A decembertől február végéig tartó kulináris szezonban visszafelé utazunk az időben, s hajdani világok kincseiből merítünk.

Ismerős, az otthon biztonságát idéző ízek, kifejező alapanyagok, régi főzési szokások s a téli Alföld zord mozdulatlansága inspirálta a szezon menüsorait.
Decemberben csillogó ünnepi teríték jön, az új év nyitómenüje a füsté és egy modern disznótoré , elegáns buborékokkal. 
Januárban a rusztikus és tápláló parasztkonyháé a főszerep, mert meséljük a dermedt Alföld Téli Regéjét, míg február a pásztorénekeké, a születő bárányoké és furmintoké, a télbúcsúztató Pasztorállal. 

A téli degusztációkban porcelán és öntöttvas, kaviár és lencse, tűz és jég, mangalica és pezsgő szokatlan harmóniája érkezik. 
 
A  
vacsoranaptár az évad teljes kínálatát, a szezon tematikáját összesíti, benne részletesen az egymást követő menükkel és a hozzájuk tartozó időpontokkal. A kalendárium megkönnyíti a látogatásuk megtervezését, a böngészés mellett letölthető, másokkal megosztható és nyomtatható. Használják, s jöjjenek melegedni a fényünknél!