2025 februárjában izgalmas programsorrá alakítottuk az Alkimista megszokott vacsorakínálata melleti kulináris eseményeket: elindítottuk a KISLABOR-t, a stílus, a szaktudás és a munkaöröm játékaként.

Az elmúlt hónapokban nyolc alkalommal mutathattuk meg az eredeti kulináris felfogás fontosságát. Négy komoly desszert-degusztáció debütált, Dusha Csenge és Ötvös Zsuzsanna szuper-cukrászséfek parádéjával.
Garai Ádám séf  japán technikát hozott és az ország legjobb (tényleg) ramen-jét főzte nálunk, Sipos András séf pedig tengert öntött a szárazföldre, a sós vizes alapanyagokra írt, nyolc fogásos egyedi menüvel. Egy asztanál vacsorázhattunk a terroir-szomszédaink legjobb borászaival: Sziegl Balázs és Szielg Petra Hajós -Baja kincseit, Maurer Oszkár pedig a Szerémség kadarkáit hozta az Alkimistába. Mindannyian hozzánk tettek valami értékeset, köszönjük! 
 
Hét éves az Alkimista- mögöttünk egy jól beágyazott, sikeres éttermi koncepció, előttünk a korlátlanság ígérete így idén ősszel  is folytatjuk a KISLABOR-ban, ahol örömmel  adunk teret innovatív gondolkodású kollegáknak, kézműves partnereknek, gasztronómiához kapcsolódó művész-mestereknek, szőlészeknek, borászoknak, a szabadkonyha és a mesterségbeli tudás kreatívjainak. 

Mi kell ehhez a vendégoldalról? Kíváncsiság, nyitott elme, némi kockázatvállalási hajlandóság- és persze figyeljék a hamarosan induló őszi programokat, foglaljanak, jöjjenek, várjuk önöket! 

Október 26. vasárnap,
Desszert-degusztáció  |  Dusha Csenge 
 

14.00 | és  18.00 órakor

tiszta kékek, erős lilák, szezonmélyek…

Folytatódik az Alkimista Kislabor programjának desszert-degusztációs sorozata, Dusha Csenge pastry séf önálló bemutatójával. Bentről nézzük a kinti világot: őszi merengés érkezik az elcsendesedő kertek és gyümölcsligetek javaiból, néhány távoli aromával, egy nagy klasszikus reinkarnációjával és Csenge friss skandináv élményeinek lenyomataival.

Mély, sötét tónusok, füstös - gallyégetős jegyek, a hosszú érés telt aromái gazdagítják a tányérokat, magukról értetődő, ismerős alapanyagokból.