Izgalmas programsorozatattá alakítottuk az Alkimista megszokott vacsorakínálata melleti kulináris eseményeket - 2025 februárjában elindult a KISLABOR, vendégséfekkel, desszert-degusztációkkal, külső pop-up szereplésekkel, örömfőzésekkel, kóstolókkal! 

Idén hét éves az Alkimista- mögöttünk egy jól beágyazott, sikeres éttermi koncepció, előttünk a korlátlanság ígérete.
Itt az idő, hogy játszva lépjünk, teret adjunk innovatív gondolkodású kollegáknak, kézműves partnereknek, gasztronómiához kapcsolódó művész-mestereknek, szőlészeknek, borászoknak, a szabadkonyha és a mesterségbeli tudás kreatívjainak. A KISLABOR a stílus, a szaktudás és a munkaöröm játéka. 

Mi kell ehhez a vendégoldalról? Kíváncsiság, nyitott elme, és némi kockázatvállalási hajlandóság- ez nem komfortfood, mi szóltunk! S hogy mindez hová vezet majd? Reményeink szerint a nagy  Experimentum crucis - hoz, a döntő fontosságú kísérlethez, amikor önökkel együtt az elmélet, hipotézis helyességét a gyakorlatban is bizonyítva tapasztalunk és fejlődünk.

Június 29.
Sziegl | Alkimista |
One table 

Vacsorázz a borásszal #1 Sziegl Pince

Vasárnap  –  16.00 óra

Egy asztal, 12 hely - két borász, tíz vendég- , a vasárnap délután lassú puhasága, nyolc fogás, pincekincsek, anyag és szellem találkozása. A szomszéd, Hajós- Baja természetes borainak mestereivel, Sziegl-ékkel  indul a KISLABOR “Vacsorázz a borásszal!” programsorozata! 
Eszünk, iszunk, beszélgetünk- lassítjuk az időt, a magunk kedvére, a legjobbakkal - erre tessenek számítani! 
A nyári Napforduló idényének menüjéből szemezgetünk, erre az alkalomra külön menükártyával készülünk, részletek hamarosan! 
foglalni már lehet, 10 helyünk van a nagy asztalnál!


 A program ára egységes| Price of the Special Event46.000,- Forint/fő

Az ár tartalmazza az ÁFA-t, a borokat, a menüt, a vizeket, és a szervízdíjat! | The price includes VAT, water and the Service Fee!


Július 6. 
Ötvös Zsuzsanna
Desszertdegusztáció

Desszertdélután #4

Vasárnap  –  14.00  és 18. 00 órakor

Kulináris kíváncsiakat várunk az Alkimista KISLABOR programjára, ahol ismét az éttermi desszerteké a főszerep! Ötvös Zsuzsanna cukrászséf érkezik s egy önálló szakmai világ kulisszatitkaira nyit ajtót.

A pastry chef az ország meghatározó szakembere, de a nagyközönség számára is ismerős három könyv szerzőjeként.

Most mindkét szervízben 7+2 tételes sort szentel a zárófogásoknak, a kedvenc alapanyagaiból és történeteiből. Az eseményre 14-14 helyünk van. 

Ismerős holmik jönnek, új kontextusban, mert nem hagyjuk el a klasszikus alapokat. Kacsamáj, maláta, almaméz, őszibarackfagylalt váltja egymást, s jön a máglyarakás, habroló és mézes-krémes Ötvös Zsuzsis felfogásban.

Az éttermi desszertek nem sütemények - erről is beszélünk majd, s lesz szó arányérzékről, a menüsorba illesztés titkairól, ízdinamikáról és golyóálló alkalmazkodóképességről. Válaszokkal is szolgál az esemény, olyan kérdésekre- hogyan dolgozik egy pasty chef az étteremben, mit jelent a nyomás és milyen távlatokat tartogat a modern gasztronómia ennek a csodás területnek.

Akinek van könyve Ötvös Zsuzsitól, hozza magával, a séf dedikál is, akinek pedig nincs még, vegyen :)
részteletes menükártya és foglalás alább- örömmel várunk mindenkit!  


Július 24-25-26. 
Sipos András | Alkimista

Nyári halas vacsora vendégséffel #2

Csütörtök, Péntek, Szombat  –  19.00 órakor

Eseményünkről hamarosan bővebben...


Augusztus 9.
Maurer | Alkimista

Vacsorázz a borásszal #2 Maurer Winery

Szombat  –  19.00

Eseményünkről hamarosan bővebben...