
Izgalmas programsorozatattá alakítottuk az Alkimista megszokott vacsorakínálata melleti kulináris eseményeket - 2025 februárjában elindult a KISLABOR, vendégséfekkel, desszert-degusztációkkal, külső pop-up szereplésekkel, örömfőzésekkel, kóstolókkal!
Idén hét éves az Alkimista- mögöttünk egy jól beágyazott, sikeres éttermi koncepció, előttünk a korlátlanság ígérete.
Itt az idő, hogy játszva lépjünk, teret adjunk innovatív gondolkodású kollegáknak, kézműves partnereknek, gasztronómiához kapcsolódó művész-mestereknek, szőlészeknek, borászoknak, a szabadkonyha és a mesterségbeli tudás kreatívjainak. A KISLABOR a stílus, a szaktudás és a munkaöröm játéka.
Mi kell ehhez a vendégoldalról? Kíváncsiság, nyitott elme, és némi kockázatvállalási hajlandóság- ez nem komfortfood, mi szóltunk! S hogy mindez hová vezet majd? Reményeink szerint a nagy Experimentum crucis - hoz, a döntő fontosságú kísérlethez, amikor önökkel együtt az elmélet, hipotézis helyességét a gyakorlatban is bizonyítva tapasztalunk és fejlődünk.

Június 29.
Sziegl | Alkimista |
One table
Vacsorázz a borásszal #1 Sziegl Pince
Vasárnap – 16.00 óra
Egy asztal, 12 hely - két borász, tíz vendég- , a vasárnap délután lassú puhasága, nyolc fogás, pincekincsek, anyag és szellem találkozása. A szomszéd, Hajós- Baja természetes borainak mestereivel, Sziegl-ékkel indul a KISLABOR “Vacsorázz a borásszal!” programsorozata!
Eszünk, iszunk, beszélgetünk- lassítjuk az időt, a magunk kedvére, a legjobbakkal - erre tessenek számítani!
A nyári Napforduló idényének menüjéből szemezgetünk, erre az alkalomra külön menükártyával készülünk, részletek hamarosan!
foglalni már lehet, 10 helyünk van a nagy asztalnál!
A program ára egységes| Price of the Special Event: 46.000,- Forint/fő
Az ár tartalmazza az ÁFA-t, a borokat, a menüt, a vizeket, és a szervízdíjat! | The price includes VAT, water and the Service Fee!
Július 6.
Ötvös Zsuzsanna
Desszertdegusztáció
Desszertdélután #4
Vasárnap – 14.00 és 18. 00 órakor
Kulináris kíváncsiakat várunk az Alkimista KISLABOR programjára, ahol ismét az éttermi desszerteké a főszerep! Ötvös Zsuzsanna cukrászséf érkezik s egy önálló szakmai világ kulisszatitkaira nyit ajtót.
A pastry chef az ország meghatározó szakembere, de a nagyközönség számára is ismerős három könyv szerzőjeként.
Most mindkét szervízben 7+2 tételes sort szentel a zárófogásoknak, a kedvenc alapanyagaiból és történeteiből. Az eseményre 14-14 helyünk van.
Ismerős holmik jönnek, új kontextusban, mert nem hagyjuk el a klasszikus alapokat. Kacsamáj, maláta, almaméz, őszibarackfagylalt váltja egymást, s jön a máglyarakás, habroló és mézes-krémes Ötvös Zsuzsis felfogásban.
Az éttermi desszertek nem sütemények - erről is beszélünk majd, s lesz szó arányérzékről, a menüsorba illesztés titkairól, ízdinamikáról és golyóálló alkalmazkodóképességről. Válaszokkal is szolgál az esemény, olyan kérdésekre- hogyan dolgozik egy pasty chef az étteremben, mit jelent a nyomás és milyen távlatokat tartogat a modern gasztronómia ennek a csodás területnek.
Akinek van könyve Ötvös Zsuzsitól, hozza magával, a séf dedikál is, akinek pedig nincs még, vegyen :)
részteletes menükártya és foglalás alább- örömmel várunk mindenkit!
Július 24-25-26.
Sipos András | Alkimista
Nyári halas vacsora vendégséffel #2
Csütörtök, Péntek, Szombat – 19.00 órakor
Eseményünkről hamarosan bővebben...
Augusztus 9.
Maurer | Alkimista
Vacsorázz a borásszal #2 Maurer Winery
Szombat – 19.00
Eseményünkről hamarosan bővebben...