MENÜK | FOGLALÁS
Megnyitottuk a szezon asztalfoglalási felületeit: 2025 őszén, öt nagy menüből lehet válogatni, az idényben csaknem száz alapanyag, húsz organikus bor, ugyanennyi házi főzet, és néhány remek sötét kraft sör érkezik a konyhánkba! Válogassanak!

FOGLALÁS -
kis praktikum
• A felület: az étterembe az alábbi menükínálat és szabad időpontok kiválasztásával, ezen a felületen foglalhatnak asztalt. (Telefonon, sms és a szoc. media üzeneteiben ez nem megoldható.)
• A visszaigazolás nem automatikus, de 24 órán belül megtörténik.
• Az ár: a szezonális menük komplett sorok (8 fogás+4 italtétel(4 x 0,7dl )áruk egységes, a borok kóstolójával vagy alkoholmentes italsorral 38.500,- Forint/fő, melyhez 12 százalékos szervízdíjat számolunk fel.
• A létszám: 4 fős, vagy a feletti létszámú érkezésnél a teljes vacsoraösszeg előzetes utalását követően rögzítjük a foglalást. A fizetés részleteiről a visszaigazolásban küldünk pontos információt.
• Voucher: ajándékba kapott utalványokkal szintén ezen a felületen foglalhatnak. Ha a kiválasztott időpontban nem tudnak megjelenni, a voucher átruházható, nem névre szól, ám az átfoglalás más dátumra nem lehetséges- kérjük ennek ismeretében tervezzenek!
• Érkezés: Az étterem október 9-től este 18.00 órakor nyit, érkezésüket ekkorra várjuk.
• Vacsoranaptár és telítettség: évszakon belül is több új menüsorral készülünk, így önök 2-3 hónapra előre látják és böngészhetik az idény foglalható, még szabad helyeit. Apró hely vagyunk, a teltház nem ritka, így ha megtetszik egy menü, foglalják le asztalukat mielőbb!
Az évszakos VACSORANAPTÁR a teljes szezon választékát összesíti - letölthető, nyomtatható, továbbküldhető- megkönnyítve a programjuk tervezését!
• Private dining: a felsorolt vacsoraidőpontokon kívűl, vagy 10 fős foglalás feletti létszám esetén private dining szolgáltatásunkat ajánljuk, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk!
Várjuk önöket!

Szeptember 18-19-20 | 25-26-27 |
Október 2-3-4.
Körte, kacsa, kukorica, kamilla – kistanulmány kerti sárgákra
Még egy kis ajándék a nyártól, amikor szedjük a körtét, nyitjuk a savanyúságokat és behozzuk utolsó virágszirmokat. Megnézzük, hogy csillan a fény kacsazsíron és körtemézen, újraértelmezzük a "sonka-gomba-kukorica" feltét kombinációját, folytatjuk a főzelék-rehabilitációs programot és lesz komfort is, jól lepirított káposztás tésztával. A poharakba fényt töltünk kamillából, sárga rózsából, muskotályból, traminiből és olaszrizlingből.

Október 9-10-11 | 16-17-18 | 23-24-25.
Szőlő, szilva, tea, füst – kistanulmány birtok-bordókra
Lassul az idő, mélyül a tónus, minden évben itt az ideje a birtokszemlének. Kilépünk a kertből, a pihenő szőlőkben, gyümölcsösben piknikezünk, szabad tüzes technikával pirosra sütünk szalonnát és fürjet. Lesz préselt mandula, szarvasgomba és töppedt szilva, barnavajas kalács, szegedi szalámi, feketebodza, ártéri vadszeder, füstfagylalt és egy kis barátfüle. A poharakban kékfrankos és kadarka a szomszédból és kicsit távolabbról – a Sziegl, Maurer, Unger és Bott Frigyes pincészeteinek felfogásában.

Október 30-31. és november 1.
Manga, miso, maláta – őszi sörvacsora
menü hamarosan ...
Esti meséket főzünk, sörhabbal, kis ázsiai áthallással, javarészt hazai alapanyagokból. Bentről nézzük a kinti hideget, élvezzük a keserűség egészséges addikcióit, nyolc fogás, négy kraft sör, gyömbér, kosho, sárgaborsó-miso, amazake, malátás cipó, és a mangalica szaftos részeinek társaságában. A vacsora után most, "bitter pleasure" – útravaló kispakkot is adunk!

November 6-7-8.
Tollak, szárnyak, újborok – Márton napi bemelegítés
menü hamarosan ...
Vízi szárnyasok búcsúparádéja jön, a mezőgazdasági munkák lezárása és az éves számvetés idején. A mulatságot a hajdani pecsenyesütők portékáinak modern átiratával idézzük, klisék nélkül. A zúzák, sült-tépett combok és tepertők mellé, tiszteletből ide soroljuk a megboldogult háziszárnyasok kedvenc eledeleit is: lesz pattogatott kukorica, levendulás puliszka, köles, cirok, kömény, káposzta és árpagyöngyös kása. A poharakban néhány ropogós új, és néhány nem ropogós régi, ami itt most újdonság!

November 13-14-15 | 20-21-22 | 27-28-29.
Vad, füst, hamu – Késő őszi séta a határban
A téli csendesség beállta előtt az utolsó, még frissen begyűjthető javaké a menü. Dióleves, karamellizált hagymák, sült gyökerek mártása, nyulas pite, őz és kacsamáj, csipkebogyó, néhány gomba és sült gesztenye adja a hónap esszenciáját. A poharakba aszalt fehér faeper levet, sült alma teát és telt kortyot adó mély orange-okat töltünk.