KONCEPCIÓNK:

A kulináris anyanyelvünk

 
A mi étteremfelfogásunk némiképp eltér a megszokottól. Az Alkimistát a környezet alapos megfigyelése, a megosztás iránti vágy és egy fontos kérdés hozta létre: 
Képesek vagyunk-e eldugott helyen, ésszerűbb korok hagyatékára támaszkodva, 21. századi felfogásban szerethetővé tenni azt a konyhát, ami valójában mindannyiunké? A választ őszintén szeretnénk önökkel megosztani - ebben a vendéglátásban hiszünk.

Valaha az Alföld és a Duna-Tisza köze adta az ország élelmiszerkészleteinek javát, az itt használt főzési metódusok pedig a magyar konyha jellegét. A regionalitás és a helyi élelmiszer így számunkra nem divatot jelent, hanem szeretett, ismerős alapanyagokat és feldogozási módokat, amelyeken keresztül könnyen fejezzük ki magunkat. Otthon vagyunk - ez a kulináris anyanyelvünk.
 
Gyakran és szívesen merítünk a magyar parasztkonyha hagyományaiból, főzőasszonyok bölcsességéből,  füvesemberek és hajdani patikusok leírásaiból.  Használunk többszáz éves receptúrákhoz modern technikát és fordítva. Tisztelettel fordulunk a századforduló utáni ragyogó gasztronómiai időszak nagy alakjainak -Dobos c. József, Magyar Elek, Gundel, Kövi Pál - munkái felé, amikor keressük az értékes, átmenthető szokásokat. Az Alkimista régi emlékek kortárs interpretációja. 

Ebből adódik a munkánk másik lényeges eleme, a személyes jelleg. A történetmesélés, hivatkozás régi és új kulináris szokásokra része az itt zajló munkánknak, ezért a vacsoraestjeinket minden este a séf vezeti - ebben országosan is egyedülálló az apró éttermünk.
 
Azzal, hogy Önök terveznek, előzetesen foglalnak és megérkeznek a vacsorákra, hozzásegítenek minket -és mindannyiunkat-  a folytatásos gasztrotörténetek összekapcsolása mellett a tiszta, fenntartható, pazarlásmentes működéshez. Ahhoz hogy megőrizhessük az anyag integritását. 

A VACSORÁINK

 Hetente három nyitott estén - csütörtökön, pénteken és szombaton - várunk vendégeket, a vacsorák este hét és tíz óra között tartó, egész estés programok. 

Az Alkimista DEGUSZTÁCIÓS MENÜKET kínál: a 8-9 fogásos sorok alkohol nélküli, vagy 4-5 italtételből álló bor/ italsoros verzióban választhatók. Ezekre a menükre és a hozzájuk tartozó időpontokra lehet asztalt foglalni- itt a honlapon. 
 MIKROSZEZONÁLIS konyhát viszünk:  a 2-3 hetente változó menüsorok az adott évszakon belül is a legszebb alapanyagokat mutatják és úgy, ahogyan a világ az ablakon túl, teljes egészében változnak.
 ÉLŐ ITALAPPAL, tiszta anyagokkal, javarészt beavatkozásmentes, naturális bio borokkal, ciderrel és grower pezsgőkkel szeretünk dolgozni, ezekeből a legkülönlegesebb tételeket osztjuk meg önökkel.  Az alkoholt nem fogyasztóknak a vacsorákhoz passzoló dzsúz, főzet és tea sorokkal készülünk, vegetarianus, vagy flexiterianus vengédeinknek pedig igény szerint komplett menüt készítünk, de divatdiétákhoz nem alkalmazkodunk.

PRIVATE DINING

Azok számára, akik éttermi élményre zárt körben, saját asztaltársaságukkal vágynak, 10-14 fős foglalás esetén a private dining egyedi, kompakt élményét ajánljuk, s akár vacsorázni, estebédre, vagy ebédre is várjuk önöket.

Az étterem tökéletes és diszkrét helyszín kisebb baráti társágok, családok számára, különleges alkalmakra, üzleti találkozók lebonyolítására. Amennyiben privát eseményéhez minket választ, bővebb információért és egyedi ajánlatért, vegye fel velünk a kapcsolatot!