Aratómenü - kazlak, babérok, barackok


július 2-3-4. | 9-10-11.


Az aratás embert próbáló munkája előtt tisztelgünk, a kaszások tápláló ételeit idézve. A perzselő alföldi nyár derekán képzeletbeli szalmakazlak zsebkendőnyi árnyékában hűsölünk majd, csakis termeszetes borokkal.

MENÜ


Hideg falat a kamrából:
• aluddtej, töltött káposzta, toka
Tarisznya:
• pácolt hagyma, mangalicaszalonna, kiscipó + paprikapálinka
Falatozó:
• puliszka, kukoricahab, juhtúró, kapor, kukoricaháncs
Hűsölő:
• szénás jégkrém, kamilla, ehető vadvirágok
Delelő:
• kaszásleves cserépben, lenkendőben – íróval
• szalmán sütött oldalas, savanyúkáposzta, csombor
Pihenő:
• túrógombóc hidegen, citromfű, sült barack, babérfagylalt

Szomjoltók: Maurer - Crazy Lud fehér - naturalis tétel 2019 | Savanyúkáposzta-kamilla-kömény spricc | Kristinus, Petnat 2018 | Strekov Porta, #4